Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

PIEREDZES APMAIŅA CIENĪGAM DARBAM

Projekta mērķis – turpināt veicināt cienīga darba principu īstenošanu sociālā jomas darbinieku darba vides uzlabošanai Latvijā.

 

Projekta partneris: Norvēģijas Vietējo un reģionālo varas iestāžu asociācija (KS).

 

Projekta ieviešana: 05.01.–31.12.2023

Projekta aktivitātes:

  • Norvēģijas pašvaldību pieredzes starpinstitūciju sadarbībā sociālajā jomā iepazīšana
  • Latvijas pašvaldību iepazīstināšana ar Norvēģijā iegūto pieredzi un priekšlikumiem starpinstitūciju sadarbības pilnveidošanā

 

 

Projekts tiek īstenots ar Norvēģijas finanšu instrumenta 20142021 programmas Sociālais dialogs cienīgs darbs finansiālu atbalstu.

Iepriekšējais
Nākamais

Mācību vizītē Norvēģijā gūst pieredzi bērnu tiesību aizsardzības un labklājības veicināšanas jomā

Latvijas pašvaldību sociālo dienestu vadītāju un bāriņtiesu priekšsēdētāju delegācija ar Norvēģijas finanšu instrumenta 2014–2021 programmas “Sociālais dialogs – cienīgs darbs” finansiālu atbalstu iepazīstas ar Norvēģijas pieredzi starpinstitūciju sadarbībā bērnu tiesību aizsardzības un labklājības veicināšanas jomā.

Pieredzes apmaiņas vizīte uzsākta Norvēģijas vietējo un reģionālo pašvaldību asociācijā (KS) ar ieskatu Norvēģijas pašvaldību sistēmā un sociālās jomas organizācijā, kā arī iepazīšanos ar KS izveidoto digitālo rīku E-ung jauniešu izpratnes veicināšanai par vietējo demokrātiju.  

Izsmeļoši par tiesisko regulējumu un praktisko pieredzi dažādu aizbildnības nodibināšanas un bērnu tiesību aizsardzības lietu izskatīšanā stāstīja Bērnu tiesību un labklājības tiesā.  Turpinot vizīti, delegācija iepazīstas ar Oslo pilsētas pašvaldības funkcijām un pakalpojumiem sociālajā jomā, uzsverot sadarbību starp institūcijām nozīmību, kuru atbildības lokā ir bērnu tiesību aizsardzība un bērnu aprūpes iestādes.

Mācību vizītes mērķis ir Norvēģijas pašvaldību pieredzes starpinstitūciju sadarbībā sociālajā jomā iepazīšana. 

Projekts tiek īstenots ar Norvēģijas finanšu instrumenta 20142021 programmas Sociālais dialogs  cienīgs darbs finansiālu atbalstu.

Zane Kaufelde, 

LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos