Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

PIEREDZES APMAIŅA CIENĪGAM DARBAM

Projekta mērķis – turpināt veicināt cienīga darba principu īstenošanu sociālā jomas darbinieku darba vides uzlabošanai Latvijā.

 

Projekta partneris: Norvēģijas Vietējo un reģionālo varas iestāžu asociācija (KS).

 

Projekta ieviešana: 05.01.–31.12.2023

Projekta aktivitātes:

  • Norvēģijas pašvaldību pieredzes starpinstitūciju sadarbībā sociālajā jomā iepazīšana
  • Latvijas pašvaldību iepazīstināšana ar Norvēģijā iegūto pieredzi un priekšlikumiem starpinstitūciju sadarbības pilnveidošanā

 

 

Projekts tiek īstenots ar Norvēģijas finanšu instrumenta 20142021 programmas Sociālais dialogs cienīgs darbs finansiālu atbalstu.

Iepriekšējais
Nākamais

Mācību vizītē Norvēģijā gūta pieredze un idejas ko ieviest Latvijā

Latvijas pašvaldību sociālo dienestu vadītāju un bāriņtiesu priekšsēdētāju delegācija ar Norvēģijas finanšu instrumenta 2014–2021 programmas “Sociālais dialogs – cienīgs darbs” finansiālu atbalstu iepazinās ar Norvēģijas pieredzi starpinstitūciju sadarbībā bērnu tiesību aizsardzības un labklājības veicināšanas jomā. Latvijas sociālās jomas profesionāļi no mācību vizītes atgriezušies ar pieredzi un idejām, ko no  redzētā un dzirdētā varētu ieviest arī Latvijā.

Pieredzes apmaiņas vizīte uzsākta Norvēģijas vietējo un reģionālo pašvaldību asociācijā (KS) ar īsu ieskatu Norvēģijas pašvaldību sistēmā un sociālās jomas organizācijā, kā arī iepazīšanos ar KS izveidoto digitālo rīku E-ung jauniešu izpratnes veicināšanai par vietējo demokrātiju.  

Izsmeļoši par tiesisko regulējumu un praktisko pieredzi dažādu aizbildnības nodibināšanas un bērnu tiesību aizsardzības lietu izskatīšanā stāstīja Bērnu tiesību un labklājības šķīrējtiesā.  Turpinot vizīti, delegācija iepazinās ar Oslo pilsētas pašvaldības funkcijām un pakalpojumiem sociālajā jomā, uzsverot sadarbību starp institūcijām, kuru atbildības lokā ir bērnu tiesību aizsardzība un bērnu aprūpes iestādes.

Ar saviem galvenajiem darbības virzieniem, atbildības jomām un pielietotajām metodēm iepazīstināja Norvēģijas Bērnu, jauniešu un ģimenes lietu direktorāts un viens no tā reģionālajiem birojiem. Vizītes noslēgumā bija iespēja dzirdēt par Ziemeļvalstu savstarpējā sadarbībā veidotu projektu “1000 pirmās dienas Ziemeļvalstīs”.  Šis projekts ietver trīs galvenās aktivitātes: izpētes veikšana, pierādījumos balstīts novērtējums un rekomendācijas politikas veidošanai, uzsverot, ka pirmajiem bērna dzīves mēnešiem ir ļoti liela nozīme cilvēka tālākajā attīstībā. Vizītes laikā iepazītās metodes un darbības modeļi reģionālajos semināros tiks prezentēti sociālās un bērnu aizsardzības jomas speciālistiem pašvaldībās, izvērtējot to piemērotību Latvijas apstākļiem un potenciālo izmantošanu pakalpojumu uzlabošanai.

Projekts tiek īstenots ar Norvēģijas finanšu instrumenta 20142021 programmas Sociālais dialogs  cienīgs darbs finansiālu atbalstu.

Zane Kaufelde, 

LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos