Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS IT apakškomitejas sēde - 20. aprīlī

Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā Jelgavā notikušajā Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) īstenotā EEZ projekta “Latvijas pašvaldību sadarbības veicināšana un labas pārvaldības stiprināšana” tīkla “Valstspilsētu sadarbība ar apkārtējiem novadiem" seminārā pulcējās gan pašvaldību priekšsēdētāji, gan pašvaldību IT speciālisti.

Viens no nozīmīgākajiem ieguvumiem tīkla sanāksmē bija diskusija par nepieciešamību izveidot kopīgu platformu Latvijas pašvaldību sadarbībai IKT jomā. Iniciatīva balsojumā saņēma visu klātesošo pašvaldību pārstāvju atbalstu, kas norāda uz pieaugošo sadarbības nepieciešamību šajā jomā. Šāda platforma dos iespēju veidot koordinētu un vienotu stratēģiju, un dos pašvaldību pilnvarojumu LPS risināt kopīgus jomas jautājumus pašvaldību vārdā. Tālāk sanāksmē tika apspriesti sadarbības platformas IKT jomā iespējamie scenāriji un tālākās rīcības plāns.

Sanāksmē arī bija iespēja iegūt pašvaldībām aktuālu informāciju par sadarbības piedāvājumiem no Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) un Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas CERT.

Pašvaldību sadarbības tīkla seminārs tiek īstenots projekta “Latvijas pašvaldību sadarbības veicināšana un labas pārvaldības stiprināšana” ietvaros, kas tiek ieviests Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) finanšu instrumenta 2014. - 2021. gada perioda programmā “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība”. EEZ finanšu instruments ir finansiāls atbalsts, ko sniedz Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Projekta mērķis ir pašvaldību sadarbības optimizācija un labas pārvaldības principu veicināšana Latvijas pašvaldībās, lai uzlabotu publisko pakalpojumu kvalitāti un efektivitāti. 

Zane Kaufelde,

LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos

Ilze Rukute,

LPS ārējo sakaru komunikācijas speciāliste  

Darba kārtība
Kiberdrošības situācija Latvijā
KIBERDROŠĪBAS PAKALPOJUMI
Pašvaldību sadarbības IKT jomā iespējamie scenāriji
Sēdes protokols